Hu En

Hírek

I. Bordalnok Énekverseny

A MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával, a Pécsi Férfikar Alapítvány szervezésében.

A szőlő és a bor emberi civilizációt alakító hatása, kulturális jelentősége, és mint a művészetek mindig megújító ihletője évezredes hagyományban gyökerezik. A bor szellemi képének kiteljesedéséhez a művészet elengedhetetlen tényező. Az egyedülálló program a 18-30 év közötti énekes tehetségek felfedezését, szakmai támogatását, a borkultúra értékeinek gyarapítását tűzte ki célul.

 

A verseny döntője a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának Liszt Ferenc Hangversenytermében kerül megrendezésre 2023. szeptember 22. 10:00-14:00 között és további programjai kapcsolódnak a 30 éves hagyománnyal rendelkező 27. Európai Bordalfesztiválhoz (4 világfesztivál is volt), melynek helyszíne Pécs és a Villányi Borvidék.

 

 

A verseny három kategóriában kerül kiírásra:

NÉPDAL - NÉPIES MŰDAL

OPERETT - OPERA - MUSICAL

VILÁGZENE (ÉNEKELT VERS)

 

A kategóriák díjazása:

I. helyezett 200.000 Ft

II. helyezett 150.000 Ft

III. helyezett 100.000 Ft

 

Az előzetes válogatáshoz max. 5 perces mp3 felvételt kell küldeni. A zsűri 15-20 főt választ ki a versenyre. A versenyen két bordalt kell előadni max. 8 perc időtartamban.

 

Jelentkezési határidő: 2023. június 30.

 

Az előzetes válogatáshoz a jelentkezési lapot és max. 5 perces mp3 hangfelvételt a következő e-mail címre szükséges beküldeni határidőig: peferalap@gmail.com

 

A versenyzők a 27. Európai Bordalfesztiválra érkező (osztrák, szlovén, svéd, olasz, magyar) férfikórusokkal együtt lépnek fel pincekoncerteken Villányban, Pécsett Gálakoncerten a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusokkal, és a Bor és Dal Ünnepén a Széchenyi téren.

A tehetséges énekesek további támogatása is fontos eleme a programnak, melynek keretében a Villányi Borvidék további fellépéseket biztosít rendezvényein!

 

További részletek:

https://winesongfestival.hu/bordalnok-enekverseny

 

Hírek és események

Hírek

További hírek

Események

További események

Következő

Események

XXVIII. Európai Bordalfesztivál 1. nap
2024. szeptember 20. 17:00
Villányi borvidék
XXVIII. Európai Bordalfesztivál 2. nap
2024. szeptember 21. 16:30
Kodály Központ, Pécs
XXVIII. Európai Bordalfesztivál 3. nap
2024. szeptember 24. 15:00
Villány-Siklósi Borút; Pécs - Széchenyi tér

Bor és dal minden kultúrában együtt jár,
de “bordala” csak a magyarnak van –
vélhetnénk.