Hu En

Hírek

Kórusünnep lesz olimpiai bajnok énekesekkel

Ifjúsági kórusünnep lesz a Kodály Központban március 12-én.

A program első felében ismert kórusművekből kap átfogó ízelítőt a közönség hat ifjúsági kórus előadásában, majd a Pannon Filharmonikusok Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus művét adja elő Dékán Jenő tenor szólista, a fiatal énekesek, a Pécsi Egyetemi Női Kar, a Pécsi Egyetemi Kórus, és a Bartók Béla Férfikar közreműködésével, Dobszay Péter vezényletével. A különleges kórus­eseményről a főszervező dr. Lakner Tamással beszélgettünk.

 

Mint kiderült, az ifjúsági kórusok és a zenei nevelés támogatásának céljából született ez az országos program, melynek keretében több mint 60 hangverseny lesz szerte hazánkban.

 

A pécsi koncerten két olimpiai bajnok együttes is hallható, a Bartók Béla Férfikar, és a kecskeméti Aurin Leánykar is kétszeres aranyérmes. A további fellépő ifjúsági énekkarok pedig együttesen több mint 100 díjat nyertek nemzetközi kórusversenyeken. A Psalmus Hungaricus előadása formabontó lesz a kórusok és a Pécs szimfonikus zenekar közös előadásában, mert a csak fiatalokból álló egyesített kórus még soha nem működött közre a mű előadásában. Az országos kórusünnepnek egyébként három kiemelt helyszíne van, Pécs mellett Budapesten a Müpában, valamint Szegeden hallható hasonlóan impozáns program.

 

Akik pedig az eseményen a pécsi ifjúsági kóruséletet képviselik: a Mátyás Király Általános Iskola Nagykórusa, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának Laudate Vegyeskara, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Bartók Béla Leánykara, továbbá a Pécsi Tudományegyetem Női Kara és Vegyeskara.

 

Forrás: BAMA.hu

Hírek és események

Hírek

További hírek

Események

További események

Következő

Események

XXVIII. Európai Bordalfesztivál 1. nap
2024. szeptember 20. 17:00
Villányi borvidék
XXVIII. Európai Bordalfesztivál 2. nap
2024. szeptember 21. 16:30
Kodály Központ, Pécs
XXVIII. Európai Bordalfesztivál 3. nap
2024. szeptember 24. 15:00
Villány-Siklósi Borút; Pécs - Széchenyi tér

Bor és dal minden kultúrában együtt jár,
de “bordala” csak a magyarnak van –
vélhetnénk.