Hu En

TOP pályázat

MŰSZAKI-SZAKMAI EREDMÉNY

Eredmény megnevezése

A projekt fizikai megvalósítását 2019.04.01-én megkezdtük. 3 művészeti műhelyfoglalkozás keretében 36 főt vontunk be a kórusfoglalkozásokba 3 különböző korcsoportot bevonva (Junior-, Nagy- és Senior kórus).

2019.09.29-én lebonyolítottuk a Pécsi Széchenyi téren a Népek Bordalai és Táncai rendezvényünket, ahol kóruskoncertet valamint néptáncbemutatókat hallhatott és láthatott a közönség 3 óra időtartamban a régi a Bacchus Ünnepek hangulatának megfelelően.

 

Eredmény leírása

Művészeti műhelyfoglalkozás:

3x12 fő (összesen 36 fő) kórusfoglalkozásban vett részt: 26 alkalommal Nagykórus foglalkozást, 13-13 alkalommal Senior és Junior kórus foglalkozást tartottunk. Nagykórus és Senior kórus karnagya: prof. dr. Lakner Tamás. Junior kórus karnagya: Horváth Krisztián.

Nagyrendezvény:

2019.09.29-én tartottuk meg Népek Bordalai és Táncai rendezvényünket 5 férfi kórus, 1 néptáncegyüttes és 1 népzenei együttes és 1 fúvószenekar bevonásával.

Az eseményt jelenléti ívvel dokumentáltunk, melyet 194 pécsi lakos írt alá, de a rendezvényt több ezer pécsi lakos láthatta és hallgathatta a fotódokumentáció alapján.

Az eredmény nem számszerűsíthető, egyéb tulajdonsága

A pécsi közönség a kultúrát és a hagyományokat kézzel fogható közelségben átélhette, megélhette, ezáltal erősítve a helyi identitástudatot és a hagyományok ápolását. Rengeteg pécsi család kilátogatott a rendezvényre, ezáltal szép számban látogatták meg a koncertünket kis gyermekek, akik látván a hatalmas népünnepet, később kedvet kaphatnak hagyományaink ápolására a fellépő művészeti egyesületekhez csatlakozva.

BESZÁMOLÓ RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ

Összefoglalás

A Pécsi Férfikar Alapítvány a „Bartók Béla Férfikar Kulturális Közösségformáló tevékenysége” elnevezésű TOP keretből elnyert pályázatát 2019. április 1-én megkezdte. A kórusok heti és kétheti tevékenységének szervezése megtörtént, a Művészeti műhelyfoglalkozásokat április első hetében megkezdtük. A Nagykórus és Senior kórus műhelyt prof. dr. Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy tartja, a Junior kórus foglalkozásait Horváth Krisztián.

A három műhely közös fellépése a szeptember utolsó hétvégéjén megrendezésre került Európai Bordalfesztivál, melynek 3. napját a pályázatból megvalósuló Népek Bordalai és Táncai nagyrendezvény zárta. A kórusok nagy erővel készültek a nagyrendezvény színvonalas megtartására a külföldi kórusokkal közösen.

A Nagyrendezvényhez kapcsolódó szolgáltatások és elődaóművészeti együttesek kiválasztása és felkérése megtörtént, a nagyrendezvény lebonyolítása megtörtént.

2019. szeptember 29-én a pécsi lakosság a Pécsi Helyi Akciócsoport által támogatott rendezvényen nagy számban vett részt. A program Pécs város kutúrájához immár 26. alkalommal járult hozzá.

 

 

MŰSZAKI-SZAKMAI EREDMÉNY

Eredmény megnevezése

A projekt fizikai megvalósítását 2019.04.01-én megkezdtük. 3 művészeti műhelyfoglalkozás keretében 36 főt vontunk be a kórusfoglalkozásokba 3 különböző korcsoportot bevonva (Junior-, Nagy- és Senior kórus).

2019.09.29-én lebonyolítottuk a Népek Bordalai és Táncai rendezvényünket.

Az első mérföldkő elérése után, a megvalósítási szakasz második harmadában 2019. október 1-től 2020. március 31. legnagyobb szakaszában a szakmai munka zavartalanul folyt, egészen a március 12-i próbákig, ami után a kormán által kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva a próba helyszínünket nem tudtuk biztosítani, valamint a kórustagok védelme érdekében a próbákat határozatlan időre felfüggesztettük. Fizikailag a megvalósításra tekintve ez azt jelenti, hogy a Junior kórusnak 1, a Nagykórusnak 2, a Senior kórusnak 1 próbája maradta el. Ezekről mind a Magyar Államkincstár munkatársának, mind a Pécsi Helyi Akciócsoportnak is küldtünk értesítést.

 

Eredmény leírása

Művészeti műhelyfoglalkozás 2019. október 1-2020. március 31.: 3x12 fő (összesen 36 fő) kórusfoglalkozásban vett részt: 23 alkalommal Nagykórus foglalkozást, 11 alkalommal Senior és 12 alkalommal Junior kórus foglalkozást tartottunk. Nagykórus és Senior kórus karnagya: prof. dr. Lakner Tamás. Junior kórus karnagya: Horváth Krisztián.

Az eredmény nem számszerűsíthető, egyéb tulajdonsága

A kórusok a magyar kórusművészettel a személyes tapasztalás útján ismerkedhettek meg, mely sokkal szorosabb kötődést és élményt jelent az amatőr énekeseknek. Lehetőségük nyílt a művészeti alkotások belső struktúráinak megismerésére és a szerzői szándék feltárására.

BESZÁMOLÓ RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ

Összefoglalás

A Pécsi Férfikar Alapítvány a „Bartók Béla Férfikar Kulturális Közösségformáló tevékenysége” elnevezésű TOP keretből elnyert pályázatát 2019. április 1-én megkezdte. A kórusok heti és kétheti tevékenységének szervezése folyamatos (a már említett március közepi helyzetig), a Művészeti műhelyfoglalkozásokat 2019. október 1-től folytattuk. A Nagykórus és Senior kórus műhelyt prof. dr. Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy tartja, a Junior kórus foglalkozásait Horváth Krisztián.

A három műhely közös fellépése a 2020. március 1-én volt a Művészetek Palotájában Budapesten, ahol egy országos rendezvénysorozatot, az ifjúsági kóruséneklést népszerűsítve nyitottuk meg 10 amatőr kórussal együtt. Megtiszteltetés volt a Bartók Béla Férfikarnak a felkérés, hiszen az ország vezető 10 amatőr énekkarát hívták meg a rendezvényre.

A kórusmunka gőzerővel zajlik, hiszen – terveink és szándékunk szerint – szeptember utolsó hétvégéjén ismét megrendezzük a Népek Bordalai és Táncai rendezvényt, mely Pécs városának immár 27. éve biztosítja a szüreti időszak kulturális szolgáltat.

Junior kórus

 

Nagykórus

 

Senior kórus